logo
RNTV Live

A fost descoperit un nou focar de coronavirus.11 focare sunt declarate active în Prahova

sursa foto Adevarul.ro
Mihai Constantinescu

Nou focar de coronavirus descoperit de DSP Prahova

A fost descoperit un nou focar de coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Prahova spune că acesta este în Câmpina, la un agent economic. 31 de persoane dintre cele 83 angajate au fost confirmate cu noul coronavirus. Contacții direcți ai acestora au fost izolați, a fost dezinfectat locul de muncă, iar conducerea unității respective a dispus reorganizarea temporară a activității cu restrângerea ei.

Conform DSP Prahova, în prezent, 11 focare sunt declarate active, cu un total de 230 persoane.

Situţia în judeţul Prahova

Numărul celor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 3834  de persoane pozitive. 907 dintre ei au fost raportaţi de DSP Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 132 de prahoveni au decedat.

Cele 53 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 4

19 ani -29 ani – 6

30 ani -39 ani – 10

40 ani -49 ani – 9

50 ani -59 ani – 8

60 ani -69 ani – 8

70 ani -79 ani – 4

Peste 80 de ani- 4

Locuri destinate îngrijirii bolnavilor cu covid-19

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate. Toate locurile ATI (20) de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de la Spitalul Municipal Câmpina sunt ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă este, momentan, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.    

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 730 de decizii de izolare.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 18908 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Controale

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 2151 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 912 de persoane, 432 deauto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 117 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 96 de sancțiuni.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prapad-in-prahova-controale-pe-banda-rulanta-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Prefectura Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor