logo
RNTV Live

A fost descoperit un focar de coronavirus la un centru rezidențial pentru vârstnici

Mihai Constantinescu

Focar de coronavirus la un centru privat pentru vârstnici

Un nou focar de coronavirus a a fost descoperit ieri la un centru rezidențial pentru vârstnici (privat). Aici au fost confirmați 15 beneficiari dintr-un efectiv de 75. Ca măsuri, au fost dispuse testarea tuturor beneficiarilor și dezinfecția spațiului.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3345 depersoane, dintre care 844 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 123, ultimul raportat fiind în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 85 de ani, cu comorbidități. 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 28 de pacienți.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 297 sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 585 dedecizii de izolare  și 2890 de carantină. Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17893 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

sursa Prfectura Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor