logo
RNTV Live

A crescut cantitatea deșeurilor reciclabile colecatată în Prahova

colectarea selectivă
Dumitrescu Vlad

Cantitatea deșeurilor reciclabile colectată de la populația a crescut în județul Prahova.  Potrivit directorlui ADI Deșeuri Prahova, Cristian Ganea, în primele trei luni ale anului, în mediul rural s-a colectat cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior. Un factor care contribuit la această creștere în mediul rural ar fi acela că autoritățile au demarat o amplă campanie de colectare a deșeurilor reciclabile din poartă în poartă.

Prahovenii încep să colecteze deșeurile selectiv!Potrivit directorlui ADI Deșeuri Prahova, Cristian Ganea, în primele trei luni ale anului, în mediul rural s-a colectat cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior. Un factor care contribuit la această creștere în mediul rural ar fi acela că autoritățile au demarat o amplă campanie de colectare a deșeurilor reciclabile din poartă în poartă.

”La capitolul colectare selectivă stăm mult mai bine decât anul trecut. Acest lucru se datorează și campaniei de colectare a deșuerilor reciclabile pe care am realizat-o din poartă în poartă. În mediul rular am avut o creștere de aproximat 10 % mai mare decât în anul anterior. În mediul urban creșterea e mult mai mică, dar suntem încrezători că în perioada următoare vom vedea o evoluțe a colectării selective și în orașe”, ne-a declarat Cristian Ganea, directorul ADI Deșeuri Prahova.

Pe primul loc la capitol colectare selectivă se situează prahovenii din Zona 3-5, unde în primele trei luni ale anului s-au colectat 211 tone de materiale reciclabile, față de  146 tone colectate, pentru aceeași perioadă, în anul anterior.

” Ca și creștere, Zona 3-5  este zona în care gradul de colectare a deșeurilor reciclabile a fost cel mai mare. Dacă anul trecut, în primele trei luni am ridicat 146 tone de materiale reciclabile, anul acesta am ridicat 211 tone”, ne-a mai declarat Cristian Ganea, care a ținut să precizeze și faptul că ” fac un apel către toți cetățenii județului Prahova să continue să colecteze selectiv. Doar așa putem atinge ţintele de reciclare impuse de Uniunea Europeană”.

În total, în primele trei ale anului, în județul Prahova a fost colectată o cantitate de deșuri reciclabile de peste 1 490 de tone. În ceea ce privește Ploiești, în aceași periadă, au fost coletate 363 de tone de materiale  reciclabile.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor