logo
RNTV Live

A avut loc un eveniment unic în lume în Buzău, unde zeci de concurenți s-au înscris pentru a se lupta pentru un premiu în valoare de 10.000 de euro

blob
Constantin Corina


La Stațiunea de Cercetare Pietroasa din Buzău a avut loc ieri un eveniment deosebit – un concurs unic în lume. Zeci de concurenți, proveniți din toate regiunile țării, s-au adunat pentru a participa la o competiție în tăierea viței de vie, luptându-se contra-cronometru

Un concurs inedit a avut loc în premieră la Stațiunea de Cercetare Pietroasa din Buzău, fiind jurizat de trei viticultori cu o vastă experiență din Spania, Italia și România. Marinela Ardelean, organizatorul evenimentului, a subliniat importanța acestui concurs, menționând că este singurul de acest gen dedicat la nivel național, fiind unic în lume.

Participanții au avut la dispoziție 20 de minute pentru a tăia 10 butuci de vie, selectați special de către organizatori. Concurenții au evidențiat necesitatea menținerii unui echilibru între creșterea și rodirea viței, subliniind că nu este o sarcină foarte dificilă deoarece vița este încă tânără și nu prezintă aspecte complicate.

În premieră, a fost inclusă și o competiție destinată studenților, la care au participat zeci de tineri din cele mai importante universități de profil din țară. Această inițiativă a fost salutată de către Sorin Marin, directorul Stațiunii de Cercetare Pietroasa, care a subliniat importanța îmbinării cunoștințelor academice cu aspectele practice ale viticulturii.

Studenții au exprimat importanța tăierii corecte a viței pentru a asigura o hrănire corespunzătoare a butucului și o producție de struguri bună în toamnă. Răzvan Teodorescu, prorectorul USAMV București, a subliniat faptul că aceste competiții oferă studenților oportunitatea de a-și aplica cunoștințele în practică și de a se implica direct în domeniul viticulturii.

La finalul probei, jurații au evaluat modul în care au fost tăiate butucii, oferind feedback și observații constructive. Premiile acordate de sponsori au constat în tratamente și echipamente pentru viticultură în valoare de 10.000 de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor