logo
RNTV Live

Zece state membre UE au trimis echipe de intervenție rapid pentru Turcia

614850c2-92c0-46bc-96d5-31201f286ba7
Pantazi Bianca

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE împreună cu Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, au anunțat că vor trimite un ajutor rapid pentru Turcia și Siria, care au avut peste 1.200 de morți de la cele două cutremure devastatoare.

Uniunea Europeană, ca răspuns imediat, a mobilizat echipe de salvare și căutare pentru Turcia, în urma solicitării acesteia de a activa mecanismul de protecție civilă al UE.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, pentru a sprijini pe teren echipele turce de salvare, au fost mobilizate rapid, din zece țări, zece echipe de salvare și căutare urbană din- Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Grecia, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Polonia și România.

Italia, Spania și Slovacia și-au pus și ele deopotrivă la dispoziție echipele de salvare. Dacă este necesar, pentru a coordona sprijinul suplimentar, centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE este în contact direct cu autoritățile din Turcia.

După unul dintre cele mai puternice cutremure care a lovit regiunea în ultimii peste 100 de ani, reamintim că cel puțin 1.200 de persoane au murit în Turcia și Siria, acesta având o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, iar numai la câteva ore distanță de cutremurul de luni dimineață, un alt cutremur a lovit Turcia,de 7,5 grade pe scara Richter.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (15) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici UE, ajutor rapid pentru Turcia după cele două cutremure devastatoare: zece state membre au trimis echipe de intervenție rapidă (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor