Beneficiari ai proiectului: 156 de elevi de clasa a IX-a – specializarea mecanici și electricieni – şi 81 de profesori  

Programul a fost dezvoltat în colaborare cu două licee din Prahova – Liceul

Tehnologic Mecanic Câmpina și Colegiul Tehnic Elie Radu Ploiești 

Toți beneficiarii proiectului au primit echipamente digitale pentru a-și putea desfășura activitatea educațională în regim online  

OMV Petrom a organizat în mediul online, în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie,


Săptămâna Meseriașilor din Țara lui Andrei. Programul educațional s-a desfășurat în parteneriat cu 2 licee tehnologice din județul Prahova: Liceul Energetic Elie Radu din Ploiești și Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina. 156 de elevi ai claselor a IX-a, având specializările mecanic și electric, au participat la ateliere de dezvoltare personală și profesională online, cu scopul de a se pregăti mai bine pentru meseria aleasă. Alături de elevi au fost implicați în acest proiect și 81 de profesori de la cele două licee partenere, care au participat la cursuri de dezvoltare a metodelor de predare interactive și online. Toți beneficiarii proiectului din cele două școli partenere au primit echipamente digitale, tablete și abonament de internet pe o perioadă de 1 an de zile, in valoare de 37.000 de euro.

Timp de 5 zile, elevii și-au dezvoltat abilitățile în cadrul atelierelor de dezvoltare personală susținute de Asociația The Social Incubator, pentru a se pregăti de viitoarea lor meserie. Au participat la cursuri despre comunicare, lucru în echipă, gestionarea conflictelor dar și aspecte esențiale pentru orientarea în carieră, precum redactarea unui CV sau participarea la simulări de interviuri cu potențiali angajatori. 

În cadrul atelierelor profesionale, elevii au fost susținuți de mentori și au fost împărțiți în două echipe: NOD MakerSpace pentru atelierele de mecanică și EFdeN pentru atelierele de electrică. Viitorii meseriași au parcurs noțiuni teoretice de bază, reguli de siguranță și conduită la locul de muncă, precum și ateliere interactive practice. Aceștia au primit tablete și abonamente la internet valabile pe durata unui an de zile precum și echipamente complete de lucru, formate din salopete, bocanci, mânuși, cască și ochelari de protecție.

Cadrele didactice au participat online la ateliere susținute de Finnish Teacher Training Center, au descoperit metode de lucru pe care le pot aplica în relația cu elevii și metode de predare a conținutului în mediul online, alături de Digital Nation. 

Ancuța Mirițescu, director Liceul Energetic Elie Radu, Ploiești: „Mulțumim OMV Petrom pentru toate implicarea! Dotarea cu echipamente digitale a venit la momentul potrivit, maiales în acest context actual. Am reușit alături de echipa de organizare să le dăm șansa elevilor, dar și profesorilor să aibă acces la educație, chiar și în regim online. Este mare nevoie de implicare în perioada aceasta și proiectul Săptămâna Meseriașilor din Țara lui Andrei a fost cel mai frumos program la care am participat în anul 2020”.

Vasile Androne, director Liceul Tehnologic Mecanic, Câmpina: „Săptămâna Meseriașilor din Țara lui Andrei este proiectul prin care am reușit să avem acces la echipamente digitale necesare desfășurării actului educațional, atât noi ca profesori cât și elevii noștri. Am învățat în aceste zile, în online, cot la cot cu elevii și ne-am bucurat să aflăm atât de multe informații noi. Vă mulțumim pentru implicare!”.

Săptămâna Meseriașilor din Țara lui Andrei este adaptarea în online a proiectului Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, un proiect cu tradiție în susținerea învățământului profesional, care ar fi ajuns la ediția a VI-a anul acesta. Pentru a răspunde provocărilor aduse de contextul epidemiologic actual, Tabăra Meseriașilor a fost adaptată în format online. 

Începând din 2015, OMV Petrom a lansat o serie de proiecte dedicate învățământului profesional si tehnic, a alocat peste 3.5 milioane de euro în proiecte precum Tabăra Meseriașilor, Școala Petroliștilor, Liga Elevilor Meseriași. În cei 5 ani, proiectele au peste 1.300 de elevi implicați, peste 370 de burse acordate elevilor și aproape 300 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a abilităților educaționale.

Pentru mai multe detalii despre proiect și despre programele de responsabilitate socială dezvoltate de OMV Petrom vă rugăm să consultați platforma www.taraluiandrei.ro sau www.omvpetrom.com


OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 și, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 4 –  Educație.

Despre OMV Petrom  

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 798 benzinării, la sfârșitul lunii iunie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.  

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.  

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019. 

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală. 

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climaterelated Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Pentru informații suplimentare:

Web:        Social:             https://www.omvpetrom.com www.taraluiandrei.ro   http://www.facebook.com/PetromRo http://facebook.com/taraluiandrei.ro  http://www.youtube.com/PetromRomania  http://www.linkedin.com/company/petrom/  http://www.instagram.com/omvpetrom/    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *