De astăzi până duminică inclusiv, la Valea Doftanei are loc încă o ediţie a Festivalului Caşcavelei, eveniment dedicat renumitei brânze a zonei, omologată în urmă cu câţiva ani ca produs tradiţional românesc. Această brânză afumată care poate concura lejer cu orice brânză franţuzească se face după o reţetă veche de sute de ani. De la producători poţi să afli doar că pentru un singur kg de caşcavea de Valea Doftanei sunt necesari 10 litri de lapte. Restul e povestit pe repede înainte şi cu câteva omisiuni, pentru că reţeta nu poate fi divulgată oricui. Gustul bun ar avea legătură şi cu pajistile superbe ale zonei, dar şi cu plantele medicinale ecologice pe care le mănâncă vitele ce dau laptele din care se face caşcaveaua. E clar că şi anul acesta tot brânza specială va fi vedeta festivalului care se ţine pe stadionul din Trăisteni, dar producătorii locali sau cei veniţi din afară vor îmbia pe toată lumea cu pastramă de oaie şi berbecuţ, păstrăv de la păstrăvăria locală, bulz muntenesc, brânză de tot felul, must, vin şi ţuică de prune, dar şi dulciuri făcute ca la bunica acasă. Şi ca totul să fie ca la carte, muzica nu poate lipsi de la o petrecere câmpenească. 3 Sud Est, Andreea Antonescu, Leo Iorga şi Adi Ordean, Deepcentral, Elena Merişoreanu sunt doar câteva nume sonore care vor concerta timp de trei zile la Festivalul Caşcavelei.