Liderul Forța Dreptei (FD), Ludovic Orban, și-a lansat oficial candidatura pentru Președinția României, acuzând actuala coaliție PSD-PNL de „rezultate catastrofale” și criticându-l pe Mircea Geoană, considerându-l „candidatul PSD-ului fabricat” menit să atragă voturi din partea electoratului de dreapta. În cadrul conferinței de presă de la Timișoara, Orban a afirmat că „Geoană este un candidat PSD-ist de ‘tip iepure’, creat pentru a păcăli electoratul de centru-dreapta și a reduce șansele reale de schimbare în turul doi.”

Orban a criticat și foștii parteneri din USR, declarând că a rămas „cu un gust amar” din colaborarea anterioară, acuzând lipsa de respect și lipsa unei strategii coerente din partea acestora. „USR-iștii sunt pe craca lor, singuri, de capul lor,” a spus el, subliniind încrederea că susținătorii Forța Dreptei vor rămâne loiali adevăraților reprezentanți ai dreptei.

În discursul său, Orban a accentuat necesitatea de a abroga „aberațiile fiscale” adoptate de guvernarea PSD-PNL, considerând că „PSD prosperă doar în condiții de sărăcie”. Orban a lansat candidatura Forța Dreptei la Președinție alături de echipa de candidați parlamentari FD, afirmând că România are nevoie de o dreaptă autentică pentru a promova o schimbare reală în guvernarea țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews