Mai multe persoane care au primit carduri educaționale în valoare de 500 de lei pentru anul școlar trecut au semnalat, prin intermediul Edupedu.ro, că li s-au retras nejustificat sumele necheltuite, pe motiv că tichetele „au expirat”. Acestea nu au primit nicio explicație referitoare la această situație.

Emitenții cardurilor susțin că banii ar fi trebuit cheltuiți în timpul anului școlar 2023-2024, în ciuda faptului că Ordonanța de Urgență nr. 83 stipulează că tichetele sunt valabile „un an de la data emiterii”. Cardurile educaționale, însă, nu au fost emise în septembrie anul trecut, ci abia în ianuarie 2024, când a început și încărcarea lor.

Părinții care au păstrat sume pe cardurile educaționale din voucherele anterioare s-au confruntat cu blocarea acestor bani, lăsându-i fără resurse pentru a achiziționa rechizite și îmbrăcăminte pentru copii la începutul anului școlar. Conform estimărilor neoficiale, ar putea fi vorba despre peste 2.600 de carduri afectate.

Un părinte a relatat: „Cardul educațional a fost alimentat în februarie 2024. Copilul meu avea deja achiziționat tot ce era necesar pentru acel an școlar, așa că am lăsat cardul pentru clasa I în anul școlar 2024-2025, gândindu-mă să-l folosesc în septembrie. Nu am folosit toată suma; mai aveam 350 de lei pe el. Astăzi, când am încercat să plătesc, tranzacția a fost respinsă.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews