Într-o emisiune recentă la Gândul, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că propunerea de modificare legislativă, pe care Klaus Iohannis a refuzat-o, nu a fost destinată președintelui, dar a subliniat că a avut discuții cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, referitoare la posibila candidatură a lui Iohannis la alegerile parlamentare. „Păi cum altfel făceam demersul?”, a replicat Ciucă, răspunzând întrebărilor despre negocierile din cadrul coaliției.

Ciucă a sugerat că Ciolacu ar putea să ignore acordurile convenite, afirmând că o întâlnire recentă cu liderul PSD a avut loc miercuri. „Eu nu pot să duc în eroare pe nimeni… Miercuri m-am întâlnit cu președintele PSD. Când nu recunoaște o chestiune care e între doi, trei oameni, cum putem avea încredere într-o coaliție pe viitor?”, a declarat liderul PNL.

Referitor la posibila candidatură a lui Iohannis, Ciucă a confirmat că discuțiile au fost purtate, adăugând că Ciolacu nu a cerut nimic în schimb. El a argumentat că modificarea legislativă ar restabili un drept constituțional pentru toți cetățenii, nu doar pentru președinte. „De ce să limităm acest drept?”, a întrebat Ciucă, insistând pe necesitatea reformării legislației pentru a permite inclusiv candidaților independenți să participe la alegeri.

În replică, Marcel Ciolacu a publicat un mesaj pe Facebook, susținând că a fost plecat pe 3 aprilie, data la care PNL afirmă că s-ar fi convenit asupra acestei modificări. Ciucă a răspuns cu ironie, sugerând că liderul PSD nu are o memorie prea bună, având în vedere că ar fi uitat discuțiile recente.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis, aflat la New York pentru Adunarea Generală a ONU, a declarat că nu a solicitat o lege care să îi permită candidatura și a subliniat că nu este de acord cu adoptarea unei legi personalizate. Iohannis a evitat să comenteze despre o posibilă candidatură, dar Ciucă a afirmat că președintele își va finaliza mandatul fără a candida.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews