Italia, alături de Bulgaria, Grecia, Portugalia, România și Spania, solicită Uniunii Europene să reintroducă o clauză de salvgardare automată împotriva importurilor de orez din Cambodgia și Birmania, care beneficiază de taxe zero. Potrivit informațiilor transmise de Rador Radio România și citate de Ansa, această solicitare a fost discutată de miniștri la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri a Consiliului UE pentru Agricultură și Pescuit.

Cele șase state membre își exprimă îngrijorarea cu privire la volumul excesiv al importurilor de orez cu taxe zero, estimat la aproximativ 450.000 de tone, care a fost absorbit pe piața europeană în absența producției locale, mai ales în Italia și Spania, țări grav afectate de secetă. Această situație este considerată „nesustenabilă” pe termen lung, punând în pericol viitorul producției agricole din aceste regiuni.

Reintroducerea clauzei de salvgardare ar putea oferi o protecție necesară pentru agricultorii europeni și ar contribui la stabilizarea pieței interne, asigurându-se totodată un mediu concurențial echitabil pentru produsele locale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews