Premierul Marcel Ciolacu susține că președintele Klaus Iohannis poate candida la Senat fără schimbarea legii. Aflat într-o vizită electorală la Cluj, premierul Marcel Ciolacu a declarat că, la o primă analiză, nu este necesară nicio modificare legislativă pentru ca președintele Klaus Iohannis să poată candida la Senat. Într-o notă ironică, Ciolacu a subliniat că Partidul Național Liberal (PNL) ar fi trebuit să consulte mai bine specialiștii înainte de a propune modificări legislative.

„Îmi pare rău de colegii de la PNL, trebuiau să aprofundeze mai mult și să se consulte cu specialiști”, a comentat Ciolacu.

În replică, președintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită electorală la Cugir, a afirmat că va consulta specialiștii juridici ai partidului pentru a clarifica situația. Ciucă a subliniat că nu ar fi fost inițiată o astfel de propunere dacă nu ar fi fost nevoie de o schimbare a legii.

Marcel Ciolacu a anunțat că luni va avea loc o ședință a Biroului Politic Național al PSD, unde va fi discutată solicitarea liberalilor de a susține amendamentul propus pentru modificarea legii privind alegerile parlamentare. Ciolacu a menționat că, deși la prima vedere nu pare necesară o modificare legislativă, juriștii partidului vor analiza în detaliu această chestiune înainte de a lua o decizie finală.

Liberalii au depus un amendament care vizează modificarea articolului 5 din legea 208/2015, care reglementează alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Amendamentul ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze ca independent pe listele unui partid politic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews