La doar o lună de la inaugurare, în cea mai nouă maternitate din Timișoara a început să plouă, literalmente, în paturile gravidelor. Acesta nu este primul incident de acest fel în instituția medicală, care a costat 20 de milioane de euro.

Pe 27 august, la doar o zi după inaugurarea oficială a noii maternități publice din Timișoara, presa locală raporta că „pe unul dintre coridoarele maternității apăruse, seara, o mare baltă” din cauza unei defecțiuni la instalația de aer condiționat, care cedease în prima zi de funcționare. Acum, efectele ploilor recente sunt evidente: apa se infiltrează din acoperiș direct în saloane, chiar peste paturile gravidelor, conform renasterea.ro.

Potrivit informațiilor interne din noua maternitate, proiect realizat cu aproximativ 20 de milioane de euro din fonduri europene, bugetul de stat și cel al Consiliului Județean Timiș, s-a produs o înfundare a scurgerii pluviale de pe terasa etajului 4. Aceleași surse indică faptul că existența unei singure scurgeri pentru întreaga terasă este un viciu de proiectare, problemă des întâlnită în investițiile realizate cu bani publici.

Responsabila de proiect, medicul ginecolog Izabella Petre, anunța cu mândrie succesul acestuia pe pagina sa de Facebook, în data de 12 august. În luna care a trecut de atunci, au apărut primele probleme: defecțiuni ale instalației de aer condiționat și, mai recent, infiltrații de apă în paturile gravidelor.