CSM Petrolul Ploiești a debutat cu o victorie impresionantă în noul sezon al Cupei României 2024-2025, învingând pe terenul CSM Târgu Jiu cu scorul de 79-54. Meciul, desfășurat în ieri seară, a contat pentru Turul I al competiției. Deși echipa ploieșteană a avut la dispoziție doar două săptămâni de antrenamente și un singur meci amical, băieții antrenați de Ionuț Ivan, Nemanja Tomic și Robert Munteanu au reușit să-și impună jocul, bazându-se pe un lot tânăr și în mare parte localnic.

Partida a fost echilibrată până la jumătatea celui de-al treilea sfert, când CSM Târgu Jiu a preluat temporar conducerea, 41-40. Reacția Petrolului a fost imediată, cu un „run” de 16-0 care a stabilit, practic, soarta meciului. Ultimul sfert a confirmat superioritatea echipei din Ploiești, care a câștigat categoric cu un parțial de 23-13.

Dintre jucătorii echipei ploieștene, Tsotne Tsartsidze s-a remarcat printr-o prestație excelentă, încheind meciul cu un „double-double” (20 de puncte, 11 recuperări). Daniel Hornbuckle și Peter Kiss au contribuit și ei la succes, cu 20, respectiv 17 puncte.

Următorul meci pentru CSM Petrolul Ploiești va avea loc sâmbătă, împotriva formației Corona Brașov, în Sala Sporturilor Olimpia. Meciul va decide echipa care va avansa în turul al treilea al Cupei României, programat pentru 18 decembrie, unde ar putea întâlni echipe puternice precum Dinamo București, BC CSU Sibiu, Rapid București sau CSO Voluntari. Turneul Final 8 al competiției este programat pentru februarie 2025.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews