O familie din Galați a trăit momente de groază vineri, când o mașină a fost proiectată violent pe trotuar, aproape lovind cuplul care își plimba copilul de 8 luni. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile evidențiază instinctul salvator al tatălui în fața pericolului iminent.

În timp ce se plimbau liniștiți pe trotuar, cei doi soți, Florin și Mirela Dorojan, au avut parte de o experiență traumatizantă. O mașină albă condusă de un tânăr de 24 de ani a efectuat o depășire interzisă și a fost lovită de un alt autoturism de culoare neagră, condus de un tânăr de 18 ani. Mașina albă a fost proiectată pe trotuar și a lovit un stâlp de iluminat, iar bara de protecție desprinsă a fost aproape să lovească familia.

Florin Dorojan, tatăl, a reacționat rapid, trăgând căruciorul cu copilul cât mai departe de pericol, iar soția sa a urmat imediat. Ambii părinți au fost protejați de un cilindru folosit pe post de masă, care le-a oferit un adăpost provizoriu.

Florin Dorojan a povestit: „Am așteptat să văd traiectoria mașinii. Am văzut că se ducea-n altă parte. Apoi, când a lovit stâlpul, mi-am dat seama că vine spre noi. Instinctual ne-am ridicat și ne-am mutat. Orice părinte ar face la fel.”

Mirela Dorojan a adăugat: „Nu ne așteptam să vină spre noi. Am crezut că se oprește pe trotuar. Când am văzut că vine spre noi, ne-am speriat foarte tare. Am făcut un atac de panică după impact și am plecat de acolo ne era frică să nu explodeze.”

Niciunul dintre șoferii implicați nu a suferit răni. Tânărul care conducea mașina albă a fost amendat cu 650 de lei pentru neasigurarea schimbării de direcție. Potrivit poliției, șoferii nu au consumat alcool sau droguri. Expertul în accident, Robert Otoman, a subliniat că ambele vehicule au contribuit la accident: „Este o culpă comună deoarece autoturismul alb a început să schimbe banda de circulație când era pe trecerea de pietoni, iar autoturismul negru care venea din spate circula clar cu mult peste viteza legală.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews