Ploile torențiale care au lovit litoralul românesc în dimineața zilei de sâmbătă au provocat distrugeri semnificative în stațiunea Vama Veche și în orașul Mangalia. Imagini dramatice, distribuite de turiști pe rețelele sociale, arată mașini răsturnate, plaje devastate și restaurante afectate de furtuna puternică.

În Mangalia, inundațiile au afectat grav orașul, iar în întreaga zonă de coastă, autoritățile au intervenit în forță. Peste 300 de pompieri au fost mobilizați pentru a face față situației, acționând cu 21 de mijloace în mai multe localități din județul Constanța, inclusiv Chirnogeni, Comana, Amzacea, Pecineaga, Moșneni, 23 August, Neptun, Costinești, Tuzla, Eforie, Agigea, Techirghiol, Valu lui Traian, Constanța, Topraisar și Limanu.

Reprezentanții Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța au raportat peste 100 de reclamații primite la dispecerat în urma ploilor torențiale, cele mai multe provenind din municipiul Constanța. Mai multe localități au rămas fără apă potabilă din cauza condițiilor meteo extreme.

Administrația Națională Apele Române a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cantități record de precipitații pe litoral, cu valori de 225,9 l/mp în Mangalia, 145 l/mp în 23 August, și 118 l/mp în Tuzla. Aceste precipitații sunt comparabile cu cele din evenimentele severe din 2005.

Localități precum Mangalia, 2 Mai, Venus, Jupiter și Saturn au fost afectate de inundații pluviale, iar stația de pompare din Tuzla a fost activată preventiv. Autoritățile avertizează că în cursul zilei ar putea fi înregistrate noi pagube în zona Eforie, Constanța și Corbu, pe măsură ce ploile continuă să cadă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews