Featured Video Play Icon

Sunt in plina desfasurare lucrarile la penitenciarul Berceni, din Prahova, primul de maxima siguranta realizat la cele mai inalte standarde de cazare, din tara noastra. Acesta va avea 1000 de locuri, a cate 4 metri patrati, iar autoritatile din sistem spun ca va fi gata pana la sfarsitul anului 2028.  Stadiu de executie a depasit procentul fizic de 8%, iar valoarea totala a contractului atinge aproape 620 de milioane de lei. Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a facut o vizita, joi, pe santier.

Sunt doar cateva dintre datele tehnice ale singurului penitenciar de maxima siguranta construit la cele mai inalte standarde europene de cazare, cu cate 4 metri patrati, pentru fiecare detinut. Lucrarile de la Berceni, din Prahova se afla la 8% procent, ca stadiu de executie.  

Viitorul penitenciar va avea 1.000 de locuri de detentie. Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru detinutii cu regim inchis, iar alte 100 destinate detinutilor clasificati la regimul de maxima siguranta.

Penitenciarul de la Berceni va avea o suprafata construita de aproape 78.000 metri patrati, respectiv una desfasurata de putin peste 94.000 metri patrati. Zona de detentie va fi compusa din 11 pavilioane, dintre care noua independente unul fata de celalalt pentru detinutii cu regim inchis, a cate 100 locuri fiecare, si doua independente unul fata de celalalt pentru cazarea celor 100 detinuti clasificati in regimul de maxima siguranta.

Fiecare pavilion al inchisorii va avea, in afara de camerele de detentie, punct comercial, oficiu, sala de mese, club activitati de reintegrare sociala, sala de clasa, frizerie, telefonie, hobby si biblioteca.

By Costin