Gimnasta Ana Maria Bărbosu va primi vineri, 16 august, medalia de bronz câștigată în finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Evenimentul va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, începând cu ora 9:30, și va fi marcat de prezența lui Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și a președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Decizia Tribunalului de Arbitraj al Sportului (TAS) a confirmat că medalia de bronz la sol îi revine gimnastei Ana Maria Bărbosu, după ce Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au contestat rezultatul inițial. În urma acestei decizii, Bărbosu a obținut medalia de bronz, iar Sabrina Maneca Voinea a încheiat competiția pe locul 4. Memoriul depus de FRG și Sabrina Maneca Voinea a fost respins.

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu bronz pentru scurt timp, până când americanca Jordan Chiles a contestat și a obținut o notă mărită de la 13,666 la 13,766, ocupând astfel locul 3. Contestația lui Sabrina Maneca Voinea, care a primit nota 13,700, a fost respinsă.

Medalia de aur a fost câștigată de brazilianca Rebeca Andrade cu 14,166 puncte, iar argintul a revenit americancei Simone Biles cu 14,133 puncte. După decizia TAS, clasamentul final al competiției la sol este: Ana Maria Bărbosu pe locul 3 cu 13,700 puncte, Sabrina Maneca Voinea pe locul 4 cu 13,700 puncte, și Jordan Chiles pe locul 5 cu 13,666 puncte.

Acesta este primul medalie olimpică pentru România la gimnastică artistică din 2012, când Sandra Izbașa câștiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor obținea argintul la sol și echipa feminină a României lua bronz. Echipa feminină de gimnastică a României a revenit la Jocurile Olimpice după 12 ani și s-a clasat pe locul 7 în finala pe echipe, cu Ana Maria Bărbosu pe locul 17 și Amalia Ghigoarță pe locul 22 la individual compus. Sabrina Maneca Voinea a terminat pe locul 8 la bârnă și pe locul 4 la sol, iar Ana Bărbosu a obținut locul 3 la sol.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews