Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova face angajări!

Guvernul a aprobat modificări stricte la legislația privind asistenții maternali, conform anunțului făcut de ministrul Familiei, Natalia Intotero. Noile reguli, introduse după controale și sesizări privind protecția copiilor, au dus la înăsprirea condițiile de obținere a atestatului și de exercitare a profesiei.

Astfel, testarea și evaluarea asistenților maternali vor fi efectuate exclusiv de specialiști ai Direcțiilor Generale de Asistență și Protecție a Copilului, nu de firme private. Asistenții maternali vor putea avea în grijă maximum doi copii, cu excepția cazurilor de frați. Pensionarea asistenților maternali va fi reglementată pentru a preveni traumele copiilor aflați în îngrijire, iar vârsta maximă pentru a începe activitatea de asistent maternal va fi de 47 de ani.

Locuințele asistenților maternali trebuie să fie în zone cu acces la educație, servicii medicale și infrastructură adecvată. Asistenții maternali vor beneficia de cursuri de pregătire continuă și reevaluări periodice pentru a asigura standarde înalte de îngrijire.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews