Pigs of the breed "Bunte Bentheimer" (Bentheim Black Pied) crowd in their enclosure at the Buening natural farm in Laer, western Germany, on August 28, 2008. The farm breeds the endangered domestic pigs known since the middle of the 19th century and nearly extinct in the 1950ies. Bentheim pigs are appreciated for being unpretending and stress resistant and for having good mother skills. AFP PHOTO DDP/SASCHA SCHUERMANN GERMANY OUT (Photo credit should read SASCHA SCHUERMANN/AFP/Getty Images)

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat lansarea unui program amplu de revitalizare a sectorului de creștere a porcilor din România.

„Rezultatele încep deja să se vadă”, a declarat ministrul, subliniind că țara produce anual aproximativ 4 milioane de purcei, care sunt crescuți în fermele de îngrășare. Cu toate acestea, pentru a atinge autosuficiența în privința cărnii de porc, România ar avea nevoie de aproape 9 milioane de porci anual.

Pentru a reduce dependența de importuri și a sprijini crescătorii locali, ministerul își propune să crească efectivele de porci la 8,7 milioane și să extindă capacitățile de cazare la 310.000 de locuri. „Un purcel din import costă 125 de euro, în timp ce producerea unuia în România costă doar 60 de euro”, a explicat Barbu, evidențiind avantajele economice ale acestei măsuri.

Începând din septembrie, ministerul va lansa un nou program pentru popularea a 90.000 de locuri de scroafe de reproducție, în paralel cu un program de creștere și îngrășare. Aceste inițiative vizează eliminarea necesității de a importa carne de porc și asigurarea consumului din producția internă. De asemenea, cerealele care erau exportate vor fi redirecționate către fermele de porci, oferind un sprijin semnificativ și fermierilor din sectorul vegetal.

„Aceasta este calea pentru a nu mai importa carne de porc și pentru a sprijini fermierii români”, a concluzionat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews