DCIM102MEDIADJI_0730.JPG

Ieri, în localitatea Șoimești, comuna Ceptura, a fost cercetat un mormânt descoperit accidental în zona dealului Merez. Un localnic a găsit un craniu uman bine conservat, expus într-un mal de pământ rupt de ploile puternice din săptămâna precedentă.

După ce autoritățile locale au informat instituția din Ploiești, o echipă de arheologi formată din Alin Frînculeasa, Octav Negrea de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Daniel Garvăn de la Muzeul Județean Buzău a intervenit pentru a salva descoperirea. S-a stabilit că mormântul aparține unui copil și prezintă un ritual de inhumație creștin.

Această descoperire aduce noi informații despre situl arheologic de pe dealul Merez, situat la vest de satul Șoimești și est de Urlați. Muzeele din Ploiești și Buzău colaborează din 2014 pentru cercetări sistematice în zonă, unde au fost găsite numeroase artefacte atribuite epocii eneolitice (cultura Cucuteni) și perioadei timpurii a epocii bronzului (culturile Glina-Schnekenberg și Monteoru).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews