Autoritatea Nationala Fitosanitara desfasoara Actiunea Cireasa si Capsuna. In cadrul acesteia sunt prelevate probe de laborator din fructele vandute in piete pentru a se vedea nivelul de pesticide. Specialistii le recomanda consumatorilor sa spele ciresele si capsunele inainte de a le manca.
Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au anunțat că intensifică anul acesta verificările în piețe, prin prelevarea probelor de laborator de la legume și fructe din producția autohtonă. Controalele se fac de către Autoritatea Națională Fitosanitară. În prezent, este în derulare, până pe 5 iulie, acțiunea „Cireașa și Căpșuna”.
Probele vor fi prelevate atât din piețele bucureștene, cât și din fiecare reședință de județ.
În general, consumatorii au o încredere mai mare în producătorii autohtoni.
Analize de laborator se vor preleva până pe 31 august și de la alte tipuri de fructe, dar și de la legume. Mai exact, vorbim despre tomate, castraveți, ardei, caise, pepeni și zmeură.