logo
RNTV Live

1 IUNIE PENTRU TOATA LUMEA

Costin

1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, care a fost mentionata prima data la Geneva, la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, este sarbatorita in lumea-ntreaga. In aceasta zi fiecare dintre noi isi aminteste de momentele frumoase ale copilariei, si chiar se intoarce cu gandul in trecut, ori o retraiesc prin ochii copilului. Intrebati cum simt acest eveniment, ploiestenii de toate varstele spun ca se bucura macar sa rememoreze perioada in care alergau in voie pe maidan, si infulecau dulciuri pe apucate.

Nu conteaza varsta, ca sa te simti mereu copil. Si chiar daca, odata cu trecerea anilor, intervin etapele maturizarii, multi dintre noi ne intoarcem cu gandul in copilarie, pentru a putea retrai momentele frumoase, in care zburdam in voie si nu aveam atat de multe griji. De asta sunt de parere ploiestenii, intrebati cum marcheaza aceasta zi a bucuriei.

Asa se face ca adultii au transmis un mesaj copiilor, de ziua lor.

1 Iunie este ziua in care se celebreaza miracolul nasterii, miracolul puritatii, dar si intoarcerea la inocenta. Nu ar trebui sa existe limite de varsta cand vine vorba de sarbatoarea Zilei Copilului, spun specialistii. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie sa se simta inocent si chiar este necesar ca macar o data pe an sa lase in urma problemele de zi  cu zisi sa zambeasca.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor