Cercetătorii au identificat factorii care ar putea contribui semnificativ la creșterea cazurilor de cancer la persoanele sub vârsta de 50 de ani

Studiile arată că numărul tinerilor diagnosticati cu cancer a atins cote fără precedent, cu rate de diagnosticare crescând cu un sfert în ultimele două decenii.

Aproximativ 100 de tineri pe zi (35.000 pe an) sunt diagnosticați cu cancere care sunt mai frecvente la persoanele în vârstă, cum ar fi cele de intestin, sân și stomac.

Cercetătorii consideră că acest trend „îngrijorător” ar putea fi legat de consumul excesiv de alimente ultra-procesate.

Conform cercetărilor prezentate la o conferință despre cancer, creșterea cazurilor de cancer de intestin, de exemplu, ar putea fi asociată cu modificările din microbiomul intestinal care scad capacitatea organismului de a combate celulele pre-canceroase.

Profesorul Charles Swanton, medic șef la Cancer Research UK, a declarat pentru dailymail.co.uk că, deși „boala secolului”, cum este numit cancerul, continuă să afecteze în principal persoanele în vârstă, preocuparea oamenilor de știință este creșterea prezenței acestuia la tineri.

„În ultimele decenii, am observat o tendință clară de creștere a incidenței cancerului la adulții tineri din Marea Britanie. Nu avem încă o explicație pentru această evoluție”, a afirmat Charles Swanton în cadrul întâlnirii anuale a Societății Americane de Oncologie Clinică.

Analiza Cancer Research UK arată că rata de incidență a cazurilor de „debut timpuriu” a crescut de la 132,9 la 100.000 de persoane în 1995 la 164,6 în 2019.

Cercetările realizate de Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că persoanele sub 50 de ani, diagnosticate cu cancer de intestin, prezentau celule care păreau a fi cu 15 ani mai în vârstă decât vârsta lor reală. Acest lucru sugerează că „dieta occidentală” poate afecta echilibrul bacteriilor și inflamația din intestin, provocând o „îmbătrânire accelerată” a colonului.

Profesorul Swanton a indicat că cercetătorii sunt aproape de a confirma că anumite specii microbiene sunt direct implicate în cauzarea cancerului, iar inflamația intestinală, adesea asociată cu obezitatea, este, de asemenea, un factor probabil.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *