Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au desfășurat o amplă operațiune pentru documentarea activității infracționale a patru persoane bănuite de evaziune fiscală. În cadrul acțiunii JUPITER, polițiștii au pus în aplicare patru mandate de aducere pentru suspecți cu vârste cuprinse între 39 și 52 de ani.

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au condus la sediul poliției doi bărbați și două femei pentru audieri. Investigațiile au relevat că, în perioada 30 octombrie 2017 – 16 ianuarie 2023, respectiv 14 iulie 2022 – 16 ianuarie 2023, cei patru suspecți au ascuns sursa impozabilă a activității economice prin construirea în regie proprie a 15 imobile. Ulterior, aceste imobile au fost vândute către diverse persoane fizice și juridice, fie în nume personal, fie prin intermediul unor persoane interpuse, la prețuri subevaluate pentru a evita plata obligațiilor fiscale.dex edificat

În unele cazuri, suspecții au vândut doar terenurile pe care erau edificate imobilele, omitând să autorizeze activitățile economice ca persoane fizice independente. Această practică a permis obținerea unor venituri nedeclarate, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor datorate bugetului general consolidat al statului. Prejudiciul estimat în această cauză se ridică la 815.140 de lei.

La data de 29 mai, doi dintre suspecți, un bărbat de 52 de ani și o femeie de 47 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru dispunerea unor măsuri preventive. Celelalte două persoane, un bărbat de 45 de ani și o femeie de 39 de ani, au achitat prejudiciul cauzat bugetului de stat, în valoare de 258.544 de lei, inclusiv obligațiile fiscale accesorii și o majorare de 20% a bazei de calcul.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz, în cadrul dosarului penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *