Tenismena Ana Bogdan si Valentin Cretu, care a obținut medalia de aur în Cupa Națiunilor la sanie, au devenit cetățeni de Onoare ai orașului Sinaia. Cei doi s-au nascut si crescut in Perla Carpatilor.

Cu performanțe pe plan national și international, sportivii sinăieni Ana Bogdan și Valentin Crețu au primit titlul de “Cetățean de Onoare” al orașului în care s-au născut și au crescut.

Născută la Sinaia pe 25 noiembrie 1992, Ana Bogdan și-a început activitatea sportivă sub îndrumarea tatălui ei, fost schior de performanță. În anul 2023, a reușit să devină a 39-a jucătoare a lumii, cea mai bună clasare a sa până în prezent. În anul 2024, a fost selecționată în lotul olimpic, reprezentând cu onoare și emoție România la ediția de vară a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Valentin Crețu, născut la Sinaia pe 09 septembrie 1989, a fost cucerit de magia sporturilor de iarnă în anul 2000, iar de atunci, de la vârsta de 10 ani, practică sania la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia. A participat la competiții internaționale importante, inclusiv la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă. În anul 2023, a obținut medalia de aur în Cupa Națiunilor la sanie, concurs desfășurat în cadrul etapei Cupei Mondiale de la Winterberg (Germania).

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *