Alimentele nesanatoase ar putea fi interzise pe o raza de 500 de metri in apropierea unitatilor de invatamant. Ministerul Sanatatii are in dezbatere publica legea care prevede acest lucru.  Comercializarea alimentelor nerecomandate copiilor este interzisa in prezent in incinta scolilor.

Proiectul Ministerului Sănătății, aflat în dezbatere publică, presupune ca pe strada de acces a copiilor și tinerilor în unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, cu excepția unităților de învățământ universitar, pe o rază de 500 m, să fie interzisă comercializarea către minori, a alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor.

Printre alimentele nerecomamndate copiilor se numără cele cu conţinut mare de zaharuri cum ar fi  prăjiturile, bomboanele, acadelele, cele cu conținut mare de grăsimi ca hamburgerii, pizza, produse de tip patiserie, cartofii prăjiţi, cele cu multă sare adică chipsuri, biscuiţi săraţi, covrigei săraţi, sticksuri sărate, snacksuri, dar și băuturile răcoritoare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *