Polițiștii din Prahova au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și pentru asigurarea siguranței publice pe drumurile din județ. În urma activităților desfășurate ieri, 3 aprilie, în șapte locații diferite, au fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de aproximativ 84.000 de lei.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare. Dintre permisele reținute, 6 au fost pentru neacordare de prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

În timpul operațiunilor, au fost legitimați 370 de șoferi, au fost controlate 250 de autovehicule, iar 220 de șoferi au fost supuși testării cu aparatul etilotest.

De asemenea, polițiștii au răspuns la peste 100 de solicitări primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, aplicând și 10 sancțiuni conform Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a ordinii și liniștii publice.

Eforturile polițiștilor pentru menținerea siguranței pe drumuri și asigurarea unui climat de ordine și liniște publică vor continua pe întreg teritoriul județului Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *