Potrivit procurorilor, Sam Bankman-Fried ar trebui să primească o pedeapsă cuprinsă între 40 și 50 de ani de închisoare în urma condamnării sale pentru furtul a 8 miliarde de dolari de la clienții FTX!

Procurorii au solicitat o sentință cuprinsă între 40 și 50 de ani de închisoare pentru Sam Bankman-Fried, după ce acesta a fost găsit vinovat de furtul a 8 miliarde de dolari de la clienții platformei sale de criptomonede FTX, care a intrat în faliment. Potrivit procurorilor, Bankman-Fried, în vârstă de 32 de ani, ar trebui să primească această pedeapsă în urma a șapte capete de acuzare de fraudă și conspirație.

Procurorii federali din Manhattan susțin că „mii de oameni obișnuiți”, inclusiv rezidenți din țări instabile și afectate de război, și-au încredințat economiile platformei FTX. De asemenea, ei solicită confiscarea a 11 miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile suferite de investitori și creditori.

Marc Mukasey, avocatul lui Bankman-Fried, a propus o pedeapsă de închisoare între 5-1/4 și 6-1/2 ani, susținând că majoritatea clienților FTX își vor primi banii înapoi și că Bankman-Fried nu a avut intenția de a comite furtul.

Sam Bankman-Fried plănuiește să facă apel la condamnare și sentință. El este fiul a doi profesori la Stanford Law School și a lucrat pe Wall Street înainte ca valoarea activelor digitale, cum ar fi bitcoin, să crească rapid, ajungând să fie evaluată la 26 de miliarde de dolari. În noiembrie 2022, FTX și-a declarat falimentul, iar averea lui Bankman-Fried s-a evaporat.

În memoriul de sentință, procurorii au indicat educația sa privilegiată și de elită drept motive pentru care ar trebui să primească o pedeapsă severă. Ei au subliniat că Bankman-Fried a știut că acțiunile sale erau ilegale și lipsite de etică, dar le-a ignorat din cauza megalomaniei și a simțului său de superioritate.

În timpul procesului său, trei foști asociați apropiați au mărturisit că Bankman-Fried i-a îndrumat să jefuiască fondurile clienților FTX pentru a acoperi pierderile fondului său speculativ Alameda Research, în timp ce se prezenta public ca un administrator responsabil pe piața volatilă a criptomonedelor. Procurorii susțin că Bankman-Fried a folosit, de asemenea, fondurile clienților pentru a achiziționa proprietăți imobiliare de lux în Bahamas și pentru a face donații politicienilor americani.

Până în prezent, 251 de candidați și comitete politice din SUA au returnat contribuțiile primite de la Bankman-Fried și alți directori ai FTX, totalizând aproximativ 3,3 milioane de dolari. Bankman-Fried a fost arestat în decembrie 2022 în Bahamas și extrădat în SUA, iar acum se află în închisoare în așteptarea sentinței.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *