Pompierii militari au fost solicitați ieri să intervină în nu mai puțin de 1.444 de situații de urgență la nivel național.

Echipajele SMURD au fost cele mai solicitate, răspunzând la aproximativ 85% din totalul intervențiilor, acordând asistență medicală a 1.219 persoane.

În plus, pompierii au fost implicați în stingerea a 43 de incendii și au desfășurat 165 de misiuni pentru protecția comunităților în diverse situații critice.

De asemenea, echipajele de descarcerare au intervenit pentru a extrage 10 persoane din vehicule implicate în accidente rutiere, salvând astfel vieți în situații de urgență.

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU reprezintă instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.

Accesând www.fiipregatit.ro sau descărcând aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit în AppStore sau Google Play, cetățenii pot obține informații vitale despre modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

Prin colaborarea și implicarea cetățenilor, putem fi pregătiți să gestionăm orice situație de urgență care ar putea apărea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *