Muncitorii din Germania au făcut o descoperire cadavreleă: peste 1.000 de schelete au fost găsite pe un teren pe care urmau să fie construite mai multe case

În centrul orașului Nürnberg, descoperirea a avut loc în timp ce se pregătea terenul pentru construcția unor clădiri, conform CNN. Arheologii au găsit aproximativ 1.000 de schelete, cu presupunerea că ar putea fi peste 1.500 de schelete în total.

Potrivit cercetărilor preliminare, cadavrele au fost aruncate fără ritual în mai multe gropi aflate în apropiere unul de altul. Una dintre explicații plauzibile este legată de epidemii precum ciuma, care au lovit zona începând cu secolul al XIV-lea. Această varietate de epidemii face dificilă datarea exactă a scheletelor.

Cu toate acestea, experții cred că scheletele datează din perioada 1632-1633. Această concluzie este susținută de descoperirile de ceramică și de o notă din 1634, care menționează un focar de ciumă ce a provocat moartea a peste 15.000 de oameni între 1632 și 1633. De asemenea, nota indică faptul că aproape 2.000 de oameni au fost îngropați chiar în zona în care au fost găsite scheletele.

Cercetările vor continua, iar se discută posibilitatea organizării unei expoziții la fața locului, începând din toamna anului viitor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *