Proprietarii unui magazin afirmă că bijuterii în valoare de 100.000 de euro le-au dispărut în timpul unei intervenții a pompierilor din București. Potrivit lor, furtul a avut loc după un incendiu major care a distrus un centru comercial

Incendiul care a izbucnit în centrul comercial din cartierul 13 Septembrie a cauzat distrugerea mai multor magazine. Unul dintre proprietari susține însă că pagubele suferite nu au fost cauzate de foc. Potrivit lui, bijuteriile au fost furate pentru că vânzătoarea nu a reușit să le pună în seif înainte ca incendiul să izbucnească.

Proprietar: „Aici este o lovitură dată intenționat, în geam. Uitați-vă la geam, este lovitură intenționată din lateral. Geamul este dublu, cu folie antiefracție.”

Aceste imagini au fost înregistrate în complexul comercial la trei zile după incendiu, când autoritățile au permis anchetatorilor să intre și să evalueze pagubele.

Proprietar: „Ce am găsit acolo… e dezastru, totul era vandalizat. Vitrinele erau foarte bine securizate, nu puteau fi sparte decât cu un obiect extrem de dur, cum ar fi un topor.”

Proprietarii afirmă că nu au avut voie să intre în centrul comercial pe durata intervenției pompierilor și a cercetărilor. Paguba de aproximativ 100.000 de euro a fost descoperită după plecarea autorităților, iar aceștia au formulat un cerc de suspecți.

Proprietar: „Complexul era păzit la exterior de poliție și la interior de pompieri, așa ne-au informat. Dacă nimeni nu a avut acces, atunci cine altcineva ar fi putut intra? Clădirea a fost păzită în permanență. Am putut intra abia după trei zile, însoțiți de poliție, și totul a fost filmat.”

Pompierii care au participat la intervenție au dat declarații anchetatorilor. Institutul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a declarat că integritatea pompierilor este o prioritate și că vor oferi sprijin pe durata anchetei.

Dosarul penal, care investighează furtul calificat, se află pe masa procurorilor militari de doi ani, însă nu există suspecți. Proprietarul care a reclamat furtul bijuteriilor susține că încă nu a fost audiat pentru a-și prezenta propria variantă a evenimentelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *