Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, precizează că ideea comasării alegerilor nu este inițiată de PNL, subliniind că țări precum Belgia sau Italia au procedat la comasarea unor scrutinuri în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European.

„Nu pleacă de la noi (ideea comasării alegerilor – n.r.). Anul trecut am inițiat această discuție pentru că, evident, ne gândeam că trebuie să existe o perioadă înainte pentru a asigura predictibilitatea procesului democratic de vot. Atunci când vorbim despre aceste alegeri organizate simultan, vorbim despre simplificarea procesului electoral, nicidecum despre o manevră, deoarece votul democratic nu poate fi niciodată comparat cu o manevră. Dacă discutăm despre manevră, ar trebui să ne uităm la cele șapte state europene care, întâmplător, organizează simultan anumite tipuri de alegeri odată cu alegerile europarlamentare”, a afirmat Ionuţ Stroe miercuri seara, într-o emisiune.

Liberalul a explicat că țări precum Belgia, Italia și Ungaria sunt printre cele care au recurs la comasarea alegerilor. El a subliniat că „nu există nicio schimbare a regulilor” și a evidențiat că ideea comasării alegerilor este „un scenariu”.

Stroe consideră că o decizie privind eventuala comasare a unor runde de alegeri ar trebui luată „cât mai rapid” pentru ca atât competitorii politici, cât și opinia publică să fie informați cu privire la modul în care se vor desfășura scrutinele din acest an.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *