Toată lumea, inclusiv civilii, trebuie să se pregătească de un posibil război cu Rusia. Avertismentul vine de la şeful militar al NATO, amiralul Rob Bauer, la câteva zile după ce analiştii avertizau că Alianţa este mai aproape decât oricând de un război cu Moscova. Şi Kremlinul recunoaşte că riscurile unui conflict cu Occidentul au crescut. Această declarație a fost comentată și de către secretarul adjunct al NATO Mircea Geoană, prezent la Ploiesti.

Avertismentul NATO vine după o şedinţă a miniştrilor Apărării din ţările Alianţei. Şeful Comitetului militar al NATO crede că oamenii de rând nu au înţeles cât de mare e pericolul şi că toata societatea trebuie să se implice, în caz de război. Declarația a fost comentată de către Mircea Geoană secretarul general adjunct al NATO prezent recent la Ploiești.

Orice societate rezilienta ar trebui să aibă în control o componentă civil-militară spune Mircea Geoană.

Si ministrul german al Apărării este de părere şi el că în următorii cinci până la opt ani, Rusia ar putea ataca o ţară NATO. Declaraţia lui vine după ce în presa de la Berlin au ajuns documente secrete din care aflăm că armata germană se pregătește deja pentru un conflict deschis cu Rusia.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *