sursa foto MaraMediaSocietatea HIDRO PRAHOVA SA întrerupe apa în orașul Comarnic, pentru lucrări de igienizare

În cadrul monitorizării de audit a calității apei potabile desfășurată în anul 2023 de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, s-a descoperit o neconformitate la nivelul zonei de aprovizionare cu apă gestionată de SC Hidro Prahova SA în municipiul Câmpina. Neconformitatea constatată a fost legată de depășirea concentrației maxime admise pentru parametrul tetracloretena și tricloretena, conform unui raport emis de Laboratorul Național de Referință pentru Supravegherea Calității Apei Potabile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică București.

DSP Prahova a luat imediat măsuri preventive pentru protejarea sănătății populației. Astfel, în data de 22.01.2024, s-a convocat o ședință de lucru la sediul instituției, la care au participat reprezentanți ai autorităților locale și instituțiilor implicate în gestionarea situației. Printre acestea s-au numărat furnizorul de apă SC Hidro Prahova SA, AN Apele Române-SGA Prahova, ESZ Prahova și reprezentanți ai primăriei Câmpina.

CITEȘTE ȘI Avertizare pentru campineni. Apa nu este bună de băut!

În urma analizei situației, DSP Prahova a stabilit o serie de măsuri, printre care retestarea calității apei în punctul neconform, intensificarea monitorizării calității apei la nivelul rețelei de distribuție și la sursele de apă brute, și asigurarea supravegherii bazinului hidrografic aferent captărilor. De asemenea, s-a inițiat procedura de derogare în cazul menținerii neconformității și s-a cerut furnizorului de apă să întocmească un plan de remediere.

DSP Prahova a notificat furnizorul de apă, autoritățile locale și medicii de familie de pe raza zonei afectate, transmițându-le măsurile necesare pentru gestionarea situației. Aceste acțiuni vin în contextul eforturilor de asigurare a calității apei potabile și de protejare a sănătății publice în județul Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *