Lucrările de conservare și restaurare la fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște sunt în plină desfășurare. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a mers pe teren și a verificat modul în care muncitorii își fac treaba.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a făcut o vizită pe șantier la fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște, unitate unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

Sunt prevăzute lucrări de la subsol până la acoperiș, începând de la hidroizolare, termoizolare, refacere instalații electrice și termice, până la conservarea modelelor istorice din pardoseala de mozaic și refacerea finisajelor interioare și exterioare.

Aici se va monta și un lift panoramic. Totodată, spațiile verzi din curtea fostei cazărmi militare vor fi reamenajate, iar în zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand, dar și o alveolă pentru parcarea a două autobuze.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *