Partidul USR a solicitat Guvernului să rezolve situația privind transportul școlar, cerând să se aloce fondurile necesare pentru transportul elevilor din toată țara. Aceștia susțin că incompetența și lipsa de acțiune a Guvernului PSD-PNL pun în pericol educația și siguranța elevilor.

Filip Havârneanu, deputat USR, a criticat premierul Marcel Ciolacu pentru lipsa de acțiune în rezolvarea problemelor legate de transportul școlar, afirmând că aceasta reprezintă o povară pentru părinți, care sunt obligați să achite cheltuielile pentru deplasarea copiilor la școală.

Partidul consideră că această problemă nu a apărut brusc, ci a fost cauzată de deciziile anterioare ale PSD-PNL. Ei susțin că Ministerul Educației și premierul Marcel Ciolacu nu au reușit să soluționeze această problemă, în ciuda semnalelor primite cu mai mult de trei luni în urmă. Potrivit comunicatului, autoritățile nu au oferit un răspuns satisfăcător transportatorilor, lăsând situația în haos.

Silvia Dinică, senatoare USR, a subliniat că transportul elevilor ar trebui să fie gratuit și sigur, fără riscuri pentru viețile acestora. Ea a criticat lipsa de acțiune a autorităților și refuzul coaliției conduse de Ciolacu, Ciucă și Iohannis de a accepta proiectul USR care ar fi simplificat plata transportului, fără a solicita bani de la elevi și părinți.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *