Peste cinci milioane de pensionari din Romania au fost surprinși de întarzierea plății pensiilor majorate în luna ianuarie. Anunțul a fost făcut într-o declarație live la un post de televiziune de către președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu. Acesta a subliniat că nu există un blocaj total la nivelul Trezoreriei centrale și că banii vor ajunge la beneficiari în cel mai scurt timp posibil.

„Nu este un blocaj total. Practic, la fiecare sfarșit de an fiscal sunt niște operațiuni financiar bancare care sunt mult mai complicate decat ceea ce se întâmplă de la o lună la alta, în interiorul aceluiași an fiscal. Aceste operațiuni sunt normale. Dar noi am făcut deschiderea de credite încă de vineri, 20 decembrie, iar astăzi, viramentele deja au fost procesate de către trezoreriile locale și banii sunt în contul companiei naționale Poșta Romană”, a explicat Daniel Baciu.

Ministerul Muncii a comunicat calendarul plății pensiilor majorate în ianuarie 2024. Conform acestuia, sumele necesare au fost transmise către Poșta Română și vor ajunge în conturile acesteia pe 4 ianuarie 2024. Distribuirea pensiilor la domiciliul beneficiarilor se va efectua începand cu 5 ianuarie 2024, iar plata pe card a pensiilor este programată pentru perioada 11-12 ianuarie.

Ministerul Finanțelor a deschis creditele necesare pentru plata pensiilor în luna ianuarie începand cu 29 decembrie 2023, utilizandu-le începand cu 3 ianuarie 2024, respectând limitele aprobate de Guvern. Pensionarii sunt încurajați să aibă răbdare, iar autoritățile asigură că această întârziere este temporară și că banii vor ajunge în conturile beneficiarilor conform programului stabilit, potrivit antena3.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *