George Simion, președintele AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), a lansat critici dure la adresa liderului PSD (Partidul Social Democrat), Marcel Ciolacu, privind declarațiile acestuia cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen. Simion a subliniat că România nu a intrat încă în spațiul Schengen, contrar afirmațiilor lui Ciolacu.

Simion a criticat și decizia lui Ciolacu de a-l demite pe secretarul de stat Mihai Dodu, șeful Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. Acesta a acuzat PSD că nu a făcut suficiente eforturi pentru a impune respectarea tratatelor de aderare la UE și a ironizat decizia privind aderarea la Schengen, susținând că „surogatul acela pe care îl tot pomeniți cu aeroporturile, cu vasele maritime, nu înseamnă Schengen.”

Declarațiile lui George Simion vin după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a obținut acordul politic pentru aderarea României la Spațiul Schengen în ceea ce privește frontierele aeriene și maritime, considerând acesta un „prim rezultat concret în toată această perioadă de 13 ani.” Simion a respins aceste declarații, insistând că România nu a intrat încă în Schengen.

Marcel Ciolacu a menționat că obiectivul continuării eforturilor pentru aderarea integrală la Spațiul Schengen este realizabil, dar Simion a ironizat afirmațiile liderului PSD, catalogându-le drept „glume proaste” și îndemnându-l să se concentreze pe guvernarea țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *