Tragedia de la „Ferma Dacilor” în care mai multe persoane au ars de vii vine cu efecte în interiorul ISU Prahova. Astfel, autoritățile au luat decizii semnificative :

  1. Eliberarea din funcție a șefului ISU : La solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a fost eliberat din funcția de comandă pe care o deținea. Această măsură a fost luată pentru a evita orice suspiciuni în privința anchetei aflate în desfășurare. Colonelul Tudoroiu ocupa funcția respectivă începând din data de 17 mai 2023.
  2. Căutarea rapidă a noului personal conducător: Secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a dispus conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) să identifice rapid doi ofițeri potriviți pentru a ocupa funcțiile vacante la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. Această decizie are scopul de a asigura continuitatea și eficiența managementului instituțional.
  3. Măsuri suplimentare în funcție de rezultatele controlului: În funcție de rezultatele activității de control aflată în desfășurare, autoritățile vor dispune măsuri suplimentare în concordanță cu legislația în vigoare. Dacă vor fi găsite alte nereguli, se vor lua măsuri adecvate pentru asigurarea integrității și siguranței în gestionarea situațiilor de urgență.

CITESTE ȘI Primul mesaj public al celor de la “Ferma Dacilor”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *