perchezitii în desfășuarea în Ilfov și ConstanțaPercheziții într-un Dosar Penal cu Prejudiciu de Peste 6.000.000 de Lei: Evaziune Fiscală și Delapidare

Într-o acțiune de amploare desfășurată la această oră, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează optpercheziții domiciliare în județele Constanța și Ilfov. Acestea au loc în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată.

Operațiunea se concentrează asupra domiciliilor unor persoane fizice și sediilor sau punctelor de lucru ale unor societăți comerciale suspectate de implicare într-un complex mecanism de evaziune fiscală și delapidare.

Prejudiciul estimat în urma acestor activități ilegale este de peste 6.800.000 de lei, iar anchetatorii dezvăluie că reprezentanții unei societăți comerciale din județul Constanța ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real. Aceste facturi ar fi fost emise în cadrul unor operațiuni comerciale fictive cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății.

Mai mult, suspecții sunt acuzați că ar fi vândut efectiv stocul de mărfuri existent, fără a înregistra corespunzător aceste operațiuni în contabilitate. Această practică ar fi generat un prejudiciu semnificativ pentru societatea comercială implicată.

La acțiune participă, de asemenea, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Constanța, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Operațiunea este în desfășurare, iar autoritățile vor continua investigațiile pentru a aduce la lumină întregul context al presupuselor infracțiuni și pentru a identifica pe deplin responsabilii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *