Vineri, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a respins categoric declarațiile liderului USR, Cătălin Drulă, privind dosarul deschis de DNA în legătură cu achiziția de vaccinuri în timpul pandemiei. Gorghiu a considerat aceste declarații drept „nocive pentru statul de drept din România” și a acuzat că sugerează că DNA este un instrument politic, aducând „toxicitate în societatea românească”.

„Ca ministru al Justiției, resping categoric declarațiile și afirmațiile făcute în spațiul public de conducerea USR cu privire la dosarul instrumentat de DNA în legătură cu achiziția de vaccinuri în perioada pandemiei. Declarațiile recente ale liderului USR Cătălin Drulă vreau să înțelegeți că sunt nocive pentru statul de drept din România și faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească”, a declarat Gorghiu într-o conferință de presă la Târgu Mureș.

Ea a caracterizat declarațiile lui Drulă drept „o eroare politică” și o acțiune care aduce daune imaginii României la nivel internațional. Gorghiu a subliniat că toți cetățenii României sunt egali în fața legii, indiferent de statut sau afilieri politice.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat că dosarul împotriva lui Vlad Voiculescu reprezintă un exemplu de utilizare a instituțiilor statului împotriva opoziției politice și a acuzat că statul de drept este călcat în picioare. El a menționat că USR va vota pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu în Senat și a apărat poziția lui Vlad Voiculescu, numindu-l „o victimă și un om inocent”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *