Senatorul PSD Robert Cazanciuc a discutat despre alocarea de fonduri din bugetul Administrației Prezidențiale pentru nevoile președintelui Klaus Iohannis și despre vizita acestuia în țările africane. Cazanciuc a subliniat că Guvernul României, condus de Marcel Ciolacu, a suplimentat bugetul Administrației Prezidențiale, dar că nu este responsabilitatea PSD-ului sau a lui Ciolacu să decidă agenda președintelui sau să aloce fonduri specifice pentru anumite vizite.

Cazanciuc a fost întrebat despre presupusa „sponsorizare” a vizitei președintelui în Africa. El a clarificat că Guvernul a alocat o sumă de bani conform solicitărilor Administrației Prezidențiale, indiferent de persoana care ocupă funcția de președinte.

Cazanciuc a fost întrebat și despre caracterul „exotic” al vizitei în Africa și despre posibila sa interpretare. El a subliniat că președintele Iohannis ar trebui să explice rezultatele vizitei și să ofere informații cu privire la contracte încheiate și relații consolidate cu statele vizitate. Senatorul PSD a menționat că este dificil să decidă dacă vizita a avut un caracter diplomatic sau a fost doar o excursie, precizând că timpul va dezvălui acest aspect.

În contextul discuției despre posibilele rezultate ale vizitei, Cazanciuc a sugerat că președintele trebuie să ofere explicații cu privire la obiectivele principale și secundare ale călătoriei, și dacă acestea au fost proporționate sau nu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *