Ioana Ginghină face DECLARAȚII ȘOCANTE despre greșeala pe care o fac părinții vizavi de copii atunci când divorțează: inclusiv ea a făcut-o și relația cu Ruxandra s-a deteriorat!

Ioana Ginghină, mamă a unei fete acum adolescentă, a trecut printr-o astfel de experiență. Acrița spune că în acele momente elația cu fiica ei s-a deteriorat.

Ioana Ginghină împărtășește adesea cu fanii săi, pe blogul personal, fel de fel de experiențe din propria sa viață, din dorința de a servi drept exemplu, bun sau rău. Vedeta a vorbit despre o experiență prin care a trecut după divorțul de Alexandru Papadopol, al doilea său soț, de unde a rezultat și fiica celor doi, Ruxi.

Actrița povestește cum, din dorința de a-și proteja fata și de a-i suplini orice fel de lipsă, aceasta nu a pus la vremea aceea niciun fel de limită și a fost extrem de permisivă cu fata ei.  Ea menționează faptul că nu a stabilit niște reguli clare a fost total greșit, iar efectele au fost dintre cele mai rele: „Discuția despre relațiile dintre părinți și copii se orientează adesea spre părinții care nu respectă limitele adolescenților lor, intervenind prea mult în viața acestora. Dar, există și situația inversă, la fel de importantă: părinții care nu stabilesc propriile limite cu adolescenții lor. Aș vrea să împărtășesc o experiență personală în acest sens. În timpul divorțului, încercam să o protejez pe fiica mea, îndeplinindu-i toate dorințele. Credeam că astfel o voi face să se simtă mai puțin vulnerabilă în contextul tensiunilor din familie. Dar am observat că această abordare a avut un efect contrar.”, a scris Ioana Ginghină pe blog.

Ioana G. mărturisește că relația lor s-a deteriorat, din cauza acestei atitudini permisive. Nu e vina fetei – ea a procedat așa cum ar fi făcut orice copil de vârsta sa, neavând maturitatea de a gestiona o astfel de situație.

Actrița a revenit la educația de bază, cea cu reguli și limite stricte, care le-a făcut pe cele două să revină la relații mai bune: „Fiica mea a început să profite de această situație, ceea ce m-a făcut să conștientizez că greșeam. Am învățat pe propria piele că limitele și regulile sunt esențiale, indiferent de situația familială. De când am început să impun limite clare – la bani, timp petrecut pe telefon și limbaj – relația cu fiica mea s-a îmbunătățit considerabil. Ea a început să înțeleagă că există o diferență de perspectivă între noi, cauzată de diferența de generație, dar și că există un respect reciproc pentru aceste diferențe.Am observat că generozitatea nelimitată a părinților poate cauza stres și tensiune în relația cu adolescenții. Părinții fără limite pot ajunge să sufere atât pe plan material, cât și relațional. Părinții suferă și evită conflictul cu copiii lor.”

Sfatul Ioanei G. : „În absența unor limite clare, ei pot deveni nesiguri și pot încerca să descifreze constant emoțiile și intențiile părinților. Adulții care nu vor trage linie și nu vor spune: „Asta m-a rănit”, vor continua să fie răniți, deoarece copiii lor s-ar putea să nu realizeze că acțiunile lor îi afectează pe părinți. (…) Limitele de la părinți la copii au o funcție importantă. tât părinții, cât și adolescenții vor descoperi beneficiile stabilirii limitelor. În loc să evite problemele, vor învăța să le rezolve împreună, ceea ce va aduce o apropiere reală. În acest context, părinții și adolescenții vor putea experimenta un sentiment de relaxare și de încredere reciprocă.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *