Sursă foto: B1.ro

Cătălin Cherecheș, a primit o sentință definitivă de cinci ani de închisoare cu executare. Decizia a fost emisă vineri de către Curtea de Apel Cluj, respingând apelul primarului și menținând astfel hotărârea anterioară a Tribunalului Cluj din februarie 2022

Sentința a fost confirmată în mod parțial, doar câteva dispoziții privind pedeapsa complementară fiind modificate.

Ulterior pronunțării deciziei definitive, polițiștii au emis un mandat de executare a pedepsei și au început căutările pentru Cătălin Cherecheș, care a fost dat în urmărire generală. Eforturile de găsire a primarului au inclus verificări la locuința sa și la sediul Primăriei, dar acesta nu a fost găsit în niciunul dintre aceste locuri. O fotografie a acestuia a fost adăugată pe site-ul Poliției Române, alături de alte persoane aflate în urmărire.

Decizia Curții de Apel Cluj a majorat durata pedepsei complementare pentru Cătălin Cherecheș, constând în interzicerea exercitării anumitor drepturi prevăzute de Codul Penal, de la patru ani la cinci ani. Totodată, instanța a menținut măsurile asigurătorii, inclusiv sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor inculpatului, cum ar fi un autoturism Porsche Cayenne și terenuri.

Decizia instanței a fost anunțată în contextul în care edilul era dat în urmărire generală, iar poliția își intensificase eforturile pentru localizarea și executarea mandatului de arest. Cătălin Cherecheș a contestat acuzațiile de luare de mită într-un mesaj video publicat pe contul său oficial de Facebook cu o noapte înainte de pronunțarea deciziei, continuând să susțină nevinovăția și criticând presupusele întârzieri inutile ale procesului judecătoresc.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *