Sindicatul EUROPOL Constanța semnalează că reconfigurarea programului la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dus la lipsa polițiștilor rutieri pe timp de noapte în municipiu.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii menționează: „Managementul de la nivelul Poliției Municipiului Constanța efectuează experimente la adresa locuitorilor. După ce au respins modificarea formei de organizare a programului de lucru la schimburi de 12 ore, măsură ce ar fi asigurat cel puțin 2 patrule în serviciu constant, observăm că, la forma actuală de organizare în schimburi de 8 ore, am atins performanța de a nu avea niciun echipaj rutier între orele 22.00 și 06.00 pe străzile din Constanța în ultimele 2 nopți. Explicația lor a fost că 2 patrule sunt prea puține pentru un schimb de 12 ore, dar este mai bună absența totală a patrulei în schimburile de 8 ore. Așa ceva reprezintă o gândire „managerială” în cadrul IPJ Constanța. Pe de altă parte, vă invităm luni, 27 noiembrie, începând cu ora 09:30, la protestul organizat în fața IPJ Constanța și Prefectura Constanța. Protestăm pentru că nu mai tolerăm incompetența managerială și pentru că ne dorim să creștem nivelul de siguranță în comunitate.”

Context

Reamintim, nemulțumiți de programul de lucru haotic, polițiștii din Constanța au hotărât să protesteze în stradă.

Conform unei informări recente din partea Sindicatului Europol, în zilele de 27 noiembrie 2023, 28 noiembrie 2023 și 29 noiembrie 2023, între orele 08:00 și 16:00, va avea loc o adunare publică de protest pe trotuarul din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, organizată de către sindicatul Europol.

Pe durata protestelor, participanții vor efectua deplasări între sediul IPJ și Prefectura Constanța în intervalul specificat, fără a impune devieri în traficul rutier.

Participarea va fi limitată la maxim 100 de persoane, fără cerința stabilirii unui traseu specific de deplasare.

Protestul are ca scop exprimarea nemulțumirilor cu privire la încălcările drepturilor referitoare la planificarea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere, precum și a celor din anumite structuri de ordine publică la nivelul IPJ Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *