La data de 16 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Craiova, la un bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate s-a constatat că, pe parcursul anului 2023, individul ar fi deținut și comercializat repetat droguri de mare risc, în special cocaină, pentru sume cuprinse între 1.000 și 1.200 de lei.

Inițial, interacțiunea cu clienții s-ar fi desfășurat prin intermediul unor aplicații criptate, iar după ce se stabileau cantitatea și prețul drogului, tranzacția se efectua direct.

Tot la data de 16 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore.

A doua zi, un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a hotărât arestarea preventivă a traficantului pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate în această operațiune a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

IGPR precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *