În cursul celor recent încheiate 24 de ore, polițiștii au răspuns la peste 2.600 de apeluri ale cetățenilor, constatând peste 7.100 de infracțiuni contravenționale, iar 480 de permise de conducere au fost reținute

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat operațiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 318 acțiuni și intervenind la 2.621 de evenimente, dintre care 2.172 au fost semnalate de cetățeni prin intermediul numărului de urgență 112.

De asemenea, au fost identificate 34 de persoane urmărite la nivel național sau internațional, față de care au fost aplicate măsurile legale. În cadrul dosarelor instrumentate, au fost luate 76 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au emis 7.119 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.499.083 de lei.

Polițiștii rutieri s-au concentrat asupra îmbunătățirii siguranței în trafic, constatând 124 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 480 de permise de conducere, dintre care 127 pentru viteză, 46 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri. De asemenea, au fost retrase 340 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii „BLOCADA”, desfășurată la nivel național la inițiativa conducerii Ministerului Afacerilor Interne, dispozitivele curente au fost sporite.

Astfel, 3.829 de polițiști și jandarmi au acționat în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea violenței, combaterea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea siguranței rutiere.

Au fost organizate peste 380 de filtre, iar în timpul acestor activități, au fost verificate 6.153 de autovehicule și au fost legitimate 9.664 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și îmbunătățirea siguranței în trafic au inclus 2.853 de teste cu dispozitive etilotest/alcooltest și 122 de teste cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii „BLOCADA”, polițiștii au constatat 35 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 16 de conducere sub influența alcoolului și 7 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 239 de permise de conducere, dintre care 43 pentru alcool și 71 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 180 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *