Un individ în vârstă de 20 de ani, din județul Suceava, aflat sub influența alcoolului și fără permis de conducere, a comis un furt de autoutilitară și a fost ulterior interceptat de polițiști după o urmărire în trafic pe DN 17A. Agenții de poliție au fost nevoiți să tragă focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția roților vehiculului.

Dispariția autoutilitarei a fost semnalată Poliției duminică dimineață de către proprietarul său.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis: „În această dimineață, în jurul orei 8, Poliția a fost alertată de către un bărbat cu privire la furtul unei autoutilitare din curtea locuinței sale în comuna Bercheșești. Polițiștii au instituit imediat filtre rutiere, iar ulterior, autoutilitara în cauză a fost identificată pe DN 17A.”

Polițiștii au încercat să oprească mașina furată, dar șoferul a ales să accelereze în loc să se oprească.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a precizat: „S-a dat semnal regulamentar din partea polițiștilor de la Secția de Poliție Rurală Marginea, dar șoferul și-a continuat deplasarea cu viteză. Urmărirea vehiculului a continuat până la ieșirea dintr-o localitate. Mai apoi, șoferul a fost somat prin sistemul acustic al autospecialei să oprească, însă acesta a continuat să se deplaseze cu viteză.”

Agenții de poliție au fost nevoiți să recurgă la folosirea armelor de foc.

În aceste condiții, având în vedere că șoferul urmărit se apropia de un eveniment social cu un număr mare de participanți, în zona turistică a Pasului Palma, polițiștii au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical și apoi au tras cu armele din dotare în direcția roților vehiculului. Mașina a fost lovită de mai multe proiectile, ceea ce a dus la blocarea acesteia.

Tânărul care a furat autoutilitara are 20 de ani, a consumat alcool și nu deținea permis de conducere.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a comunicat că „polițiștii l-au scos pe șofer din mașină, iar acesta nu a suferit leziuni. Tânărul a fost identificat ca fiind locuitor al localității Bercheșești. A fost confirmat că acesta a furat într-adevăr autoutilitara, a consumat băuturi alcoolice și, în urma testării cu etilotestul, a rezultat o valoare a alcoolemiei de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că șoferul nu deține permis de conducere. În prezent, șoferul este supus audierii și documentării activității infracționale, iar ulterior vor fi luate măsuri procesuale preventive împotriva sa.”

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *