În această toamnă, se organizează alegeri pentru selectarea conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR). Calendarul electoral a fost făcut public recent, printr-o hotărâre a conducerii actuale a acestei instituții profesionale, publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost stabilită componența Comisiei Electorale Centrale.

Conform calendarului electoral pentru mandatul 2023-2027, prima întrunire a Comisiei Electorale Centrale va avea loc pe data de 23 octombrie 2023. În continuare, în perioada 1-2 noiembrie 2023, se va permite depunerea candidaturilor pentru pozițiile eligibile în cadrul consiliului colegiului la nivel local și Adunării generale naționale, conform Deciziei 10/2023 a CMSR.

Alegerile pentru pozițiile eligibile în consiliul colegiului la nivel local și Adunarea generală națională sunt programate pentru data de 11 noiembrie 2023, în timp ce depunerea candidaturilor și desfășurarea alegerilor pentru funcțiile din biroul executiv teritorial vor avea loc pe data de 19 noiembrie.

Pentru alegerile la nivel național, perioada de depunere a candidaturilor pentru funcțiile din Biroul executiv național este 21-22 noiembrie 2023, iar desfășurarea alegerilor va avea loc pe data de 28 noiembrie 2023.

Prin Decizia nr. 11/2023, s-a stabilit și componența Comisiei Electorale Centrale pentru alegerea conducerii CMSR la nivel local și național pentru mandatul 2023-2027. Comisia este formată din 7 membri, respectiv dr. Dan Nicolae Bosînceanu, dr. Mihai Oprea, dr. Codruţa-Irina Sala, dr. Maria Adriana Ionășeanu, dr. Claudiu Nicolae Ilinca, dr. Horaţiu Dobre și dr. Raluca-Elena Niculescu, iar au fost numiți și trei membri supleanți: dr. Ştefan-Vasile Mărgărit, dr. George Alexandru Patriche și dr. Paula Diana Radu.

Cu o lună în urmă, diverse asociații profesionale ale medicilor stomatologi din România au solicitat intervenția Guvernului pentru a permite observatori la procesul electoral pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Conducerea actuală a CMSR a fost implicată într-un scandal în această vară, în urma emiterii a două decizii care au stârnit proteste în rândul medicilor stomatologi, restricționându-le dreptul la liberă practică. În urma acestor proteste, conducerea Colegiului a retras aceste decizii.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *